Valamennyi felsorolt kezelési módszer mellett fontos kitérni az egyénre szabott étrendre. Igaz az ókori orvos mondása: ,, Táplálékod legyen gyógyítód!’’, ,, Abból vagy amit megeszel’’. Mára egyértelműen bizonyított tény, hogy a megfelelő táplálékbevitellel egészségesebb, jobb minőségű, hosszabb életet élhetünk. Példa értékkel bír és a fentiek igazát bizonyítja: a Hunza nép csoport, táplálkozási és életvezetési szokásai, melyek lehetővé teszik, hogy a nők 60 évesen is szüljenek, 120 éves korig vagy akár tovább is élnek. Megfigyelték, hogy ahol a zöldség-gyümölcs fogyasztás mennyisége meghaladja a szénhidrát és hús fogyasztásáét ritkán vagy egyáltalán nem fordul elő szív és érrendszeri vagy vastagbél megbetegedés, az emberek később öregszenek és nem őszülnek meg.

A számtalan táplálkozási alapelv és az egyén igényei figyelembe vételével a WHO által elfogadott általánosan tanácsoltakra építünk. A napi táplálék mennyisége legyen kb. 3 fél literes űrtartalmú tálban. 80%-ban zöldségekkel megtöltve, a maradék 20 % pedig szénhidrát, zsiradék és fehérje tartalmú étkek között megosztva. A három tálból lehetőség szerint kettő nyers egy pedig főtt-párolt ételeket tartalmazzon. Terápiás javaslatainkban mindenkinek egyéni adottságai és betegségei alapján javasolunk étrendet.

Íriszdiagnosztikai állapotfelmérés után személyes étrendjének összeállításánál figyelembe vesszük az írisz jelzéseiből visszatükröződő nyomelem és vitamin hiányokat, a szervezete számára nehezebben és könnyebben emészthető ételeket, a szövetek között és bélrendszerben rekedt salak anyagok kiürítését legjobban elősegítő ételeket. Javasoljuk vegyen részt csoportos ételkészítő klubfoglalkozásainkon, hozza el Ön is bevált receptjeit!

Érdeklődés

Érdeklődés

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Írja be a számokat
Refresh Invalid Input

 

Mikolasek Éva íriszdiagnoszta +36-30/5200-401